Recept: Olivový olej s príchuťou mastichy

Grécki kuchári už dlho používajú olivový olej na dochutenie rôznych jedál. Olivový olej ochutený chioskou mastichou má jemnú chuť a široké využitie pri príprave jedál.

Používa sa však inak ako mastichový olej (použijeme ho v niekoľkých ďalších receptoch). Mastichový olej je silný éterický olej, ktorý sa používa vo veľmi malých množstvách.

Zloženie:

  • 1 polievková lyžica kryštálov Chios Masticha
  • 250 ml extra panenského gréckeho olivového oleja

Kde kúpiť kryštály mastichy?

Kryštaly si môžete objednať v e-shope Masticha tu.

Postup:

  • Na strednom ohni (na nepriľnavej panvici) zohrejte 80 ml (asi 3/4 šálky) olivového oleja a mastichy.
  • Prelejte do fľaše, nechajte vychladnúť a pridajte zvyšný olivový olej.
  • Okamžite použite alebo skladujte na chladnom a tmavom mieste.
  • Pred použitím pretrepte.
Recept: Olivový olej s príchuťou mastichy